Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


epizódismertető(1 évad)

Vámpírnaplók-Hazatérés 01x01

 

1.jpg      

Stefan, a vámpír visszatér gyermekkora színhelyére, Mystic Falls városába, ahol a helyi iskolában próbál új életet kezdeni.

 Megismerkedik Elenával, aki régi szerelmére emlékezteti. Időközben különös támadások történnek a város környékén, annak ellenére, hogy ő maga megfogadta, többé nem iszik emberi vért. A gyilkosságok hátterében bátyja, Damon áll, aki szintén hazakeveredik, és rossz szemmel nézi, hogy öccse megtagadja származását, és emberi életet folytat.

 

 

Vámpírnaplók-Az elfelejtett északa 01x02

2.jpg  Damon egyre erőszakosabban próbál Elena közelébe férkőzni, de Stefan egy nyaklánc segítségével misztikus védelmet nyújt neki.

Bonnie-nak folyamatos látomásai vannak, és lassan ő maga is elhiszi, hogy őseihez hasonlóan maga is boszorkány. Stefan bejátssza magát a futball csapatba, ám a mérkőzés előtt Damon újra lecsap és megtámadja Tannert, a történelem tanárt, a csapat edzőjét.

 

 

Vámpírnaplók-Péntek esti frász 01x03

3.jpg

Vic-et megtámadja Damon, a vámpír, de nem öli meg.

Stefan próbálja menteni a helyzetet, és ráhatással el is éri, hogy a lány ne emlékezzen semmire. Damon azonban nem áll le, sőt, minden eszközt bevet, hogy meggyőzze öccsét arról, hogy a tökéletes hatalomhoz emberi vérre van szüksége. Stefan azonban nem hajlandó több embert megölni. Damon, célja érdekében, megtámadja Elena másik barátnőjét, Caroline-t is.

 

 

Vámpírnaplók-Áll a bál! 01x04

 4.jpg

A rendőrség lezárja a nyomozásokat, miután a város vezetése megerősíti, hogy állattámadások történtek.

Közben mindenki az Alapítói Bálra készül, ahol a társalgás mellett régi ereklyéket is bemutatnak. Damon és Stefan is részt vesz az eseményen. Elena egyre bizalmatlanabbul viselkedik Stefant illetően, zavarja, hogy a fiú szinte semmit sem árul el magáról, míg Damon megkezdi szembefordító hadjáratát. Bonnie retteg frissen felfedezett képességeitől.

 

 

 

Vámpírnaplók-Halhatatlan évek 01x05  

 

             5.jpg 

Stefant váratlanul felismeri egy idős ember.

Elena nyomozni kezd, és Logan, a tévés segítségével megtalálja azt a régi esetet a televízió archívumában, amire az idős ember utalt. Ezek után követeli Stefantól, hogy fedje fel valódi kilétét. Közben Stefannak sikerül kivonnia a forgalomból Damont. Terve tökéletesnek tűnik: megvárja, míg a testvére legyengül, majd azután eltemeti a családi kriptába. Ám Damon, Caroline-t megigézve, kijut fogságából, és támadásba lendül. 

 

  

 

Vámpírnaplók-Tékolozó lányok 01x06

 

6.jpg                    

 

Damon, miután kiszabadul fogságából, elkapja Vickyt és vámpírrá változtatja.

             

 

 

Miután Elena megbizonyosodott arról, hogy Stefannal valami nagyon nincs rendben, a fiú mindet elmond a kilétéről, eddigi életéről, aminek hallatán Elena úgy dönt, megőrzi ugyan a titkát, de nem akar így együtt lenni vele. A városvezetés közben megindítja a vámpírok elleni titkos hajszát, de az első csatában alulmaradnak, az áldozat Logan… 

 

 

Vámpírnaplók-Elátkozva 01x07

7.jpg 

 

Vickyn vámpírrá válása után Stefan próbál segíteni.

 

 

Igyekezne arra az útra terelni a lányt, amelyen ő halad. Egy olyan élet felé, amellyel az embereknek nem árthat. A lány azonban nehéz eset, és nem tudja csillapítani új vágyát, így nekitámad Elenára, amiért Stefan megöli. Az esettől Jeremy borul ki a legjobban, egyébként is gyenge jellem, teljesen megtörik, ezért Elena arra kéri Damont, vegye el a valós emlékeit és helyettük másokat tápláljon a fejébe…. 

 

Vámpirnaolók-162 gyertya 01x08

8.jpg

 

Stefant meglátogatja egy régi barátja Lexi.

 

 

A lány a fiút születésnapján akarta meglepni és ez sikerül is. Ám a meglepetésben Elena is részesül, mikor meglátja Stefan házában flangálni. Damon tovább csiszolja fondorlatos tervét, s hogy a helyiek ne rájuk gyanakodjanak, legújabb gyilkosságát Lexire hárítja, akit aztán meg is öl. Stefannak elege lesz az állandó gyilkolásokból, úgy dönt, végérvényesen rendezi a számlát Damonnal…

 

 

 

Vámpírnaplók-A múlt kisértetei 01x09

9.jpg

 

 

Damon megfélemlítéssel próbálja visszaszerezni a nyakláncot Bonnie-tól, akit régi őse kísért.

 

 Barátnője rettegése láttán, Elena Stefánhoz fordul segítségért, aki egy görbe este során kiszedi testvéréből a szörnyű igazságot a nyakláncról. Damon a kő segítségével akarja életre kelteni egykori szerelmét, Katherine-t, akiről kiderül, hogy nem halt meg.

 

 

 

Vámpirnaplók-Fordulópont 01x10

10.jpgLogan visszatérésével újabb gyilkosság történik a városban, ezért Stefan úgy dönt, még sem áll tovább.

 

Damonnal nyomába erednek a férfinak, ám az előttük jár és foglyul ejti Damont. Alaric, az új történelem tanár is összeszűri a levet Logannel, olyannyira, hogy hidegre is teszi őt. A történtek ellenére, Stefan továbbra sem akar együtt maradni Elenával, noha a lány már elfogadta őt és képes volna együtt élni ezzel a helyzettel. Matt és Caroline egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

 

 

 

Vámpirnaplók-Vérvonal 01x11

11.jpg
 

Elena balesetet szenved.

Damon azonban a közelben van és segít rajta, majd magával viszi Georgiába, ahol felkeresnek egy boszorkányt, Damon régi ismerősét, aki elmondja a férfinak, hogy a templom alatt lévő sírhoz nem tud hozzáférni, amíg nem töri meg Emily átkát. Stefan újra kipakol Elenának. Elmondja, hogy ő mentette meg a lányt, amikor az a szüleivel és az autójukkal a folyóba zuhant illetve, hogy voltaképpen Elenát örökbe fogadták, ezért a feltűnő hasonlóság Katherine-nel.

 

 

 

Vámpirnaplók-Jövevények 01x12

12.jpg 

 

Újabb vámpírok érkeznek a városba.

Stefan és Damon számára egyre világosabbá válik, hogy társaik ugyanúgy Katherine újjáélesztésén fáradoznak. Ehhez viszont Emily átkát kellene megtörni a megfelelő varázsigével, amit Elena egyik leszármazottja jegyzett fel egy naplóba. Stefan látszólag lepaktál Damonnal, és megígéri, hogy segít neki lejutni a sírhelyhez.

 

 

Vámpirnaplók-Az átok 01x13

13.jpg

  

Damon és Stefan felfedezik Annát, aki több mint száz éve bujkál előlük.

Kiderül, hogy Anna is Jonathan Gilbert naplóját akarja megszerezni. Bonnie szerelmes lesz, ám a csókból rájön, hogy a csapos fiú is vámpír, aki kimondottan rá vadászik. Alaric bevallja Stephannak, hogy Damon miatt jött Mystic Fallsba, szeretné végre megtudni, hogy mit tett a feleségével.

 

 

 

Vámpirnaplók-Ébredések 01x14

14.jpg

 

Anna ráveszi Damont, hogy dolgozzanak együtt a vámpírok felélesztésében.

Az átok megtöréséhez Bonnie-t és nagymamáját kényszerítik. A két boszorkány kénytelen segíteni nekik és fel is tárják a templom romjai alatt lévő sírhelyet, ahol azonban Damon nem találja Katherine-t. Anna viszont sikeresen újraéleszti az édesanyját. Ám a vér, amit Damon eredetileg Katherine-nek vitt volna, feléleszt több vámpírt is.

 

 

 

Vámpirnaplók-Anya csak egy van 01x15

15.jpg

Miután felnyitották a vámpírok sírhelyét, és Katherine-t nem találták ott, Elena azon fáradozik, hogy kiderítse, ki lehet az édesanyja, és talál is egy nyomot, amin elindulhat.

Felkeresi vélt édesanyja egyik régi barátnőjét, aki el is mondja neki, hogy Isobel valóban terhes volt, ám a terhessége miatt el kellett szöknie. A sors másik fintora, hogy Elena édesanyját is úgy hívják, mint Alaric Saltzman feleségét, szintén Isobel-nek, így felmerül a gyanú, hogy a lány anyja egy lesz a férfi elhunyt feleségével, akit az ő

 

 

Vámpirnaplók-Jószomszédi iszony 01x16

16.jpg   

A kriptából kiszabadult vámpírok egyelőre rejtőzködve élnek Mystic Fallsban, és úgy készülnek tervük megvalósítására, hogy  visszafoglalják jogosnak vált otthonaikat.

Jeremy rájön, hogy Anna is közéjük tartozik és kéri őt, hogy változtassa át. Matt Caroline és Stefanék páros randit terveznek, ám az rossz véget ér, miután Matt anyja Kelly összeszűri a levet Damonnal és kellemetlen helyzetbe hozza a fiát.

 

 

Vámpirnaplók-A véremet adom érted 01x17

 

17.jpg

   

 

A kiszabadult vámpírok foglyul ejtik Stefant, és az évszázados börtönük miatt bosszúból megkínozzák.

Damon és Elena Alaric segítségét kéri, hogy kiszabadítsák. Az akció során Elena a vérét adja Stefannak és ezzel megmenti az életét. Jeremy egyre noszogatja Annát, változtassa őt át vámpírrá, amire a lány végül ráállna, ám idő közben megtalálják Vicky holttestét, és Anna rájön, hogy a fiú leginkább miatta akart vámpír lenni.

 

 

 

Vámpinaplók- Új ellenség 01x18

18.jpgStefan egyre nehezebben viseli, hogy a szervezete nem akar visszaállni a korábbi állapotára.

Szinte mindig az emberi vérre gondol, és noha Elena mindenben próbál segíteni, nem tud ellenállni a kísértésnek. A városban ezalatt megjelenik John Gilbert, Elena apjának a testvére és alaposan felforgatja a közösséget. Beszámol arról, hogy a szomszédos megyében több vérbankot is kifosztottak és rejtélyes eltűnések voltak. Damon hamar "kezelésbe" veszi az urat, ám az Alaric Saltzmanhez hasonlóan újjáéled és megfenyegeti Damont, hogy mindent kitálal az Alapítók Tanácsának a múltjukról és jelenükről. 

 

 

Vámpirnaplók-Szépségek és szörnytegek 01x19

19.jpg

 
 

 

 

Az alapítói napok keretében megrendezik a Mystic Falls-i szépségversenyt.

A kisváros a rendezvényre készül, Stefan pedig noha állítja, hogy teljesen rendbe jött újra elveszíti a fejét és megtámadja az egyik résztvevő lányt. Elena meglepő lépésre szánja el magát, elkábítja a fiút és bezárja Damonnal a házuk pincéjébe. Pearl megpróbálja kiengesztelni Damont azzal, hogy átad neki egy tárgyat, melyet az hajdani Jonathan Gilbert alkotott és amire John Gilbernek is fáj a foga, de igazából nem derül ki, hogy mire képes a találmány.

 

Vámpirnaplók-Vámpirnaplók 01x20

20.jpg   Damon és Alaric egy cím alapján Isabel nyomára bukkanak

 

A helyszínen azonban csak egy fiatal vámpírt találnak ,aki Jhon Gilbert bizott meg kémkedéssel.Stefan továbbra is a pincében raboskodik és probál meg békélni a bűntudatával ,melyben Elena sokat segit neki Már-már halált fontorgatja ,mikor a lány új erőt  ad neki.Pearl és Anna úgy dönt, hogy elhagyák ,mert nincsenek és nem is lesznek soha bisztonságban.

 

Vámpirnaplók-isabel megjelenik  01x21 

21.jpg   Isabel alaposan felforgatja a kisvárosi életét,megkéri volt férjét Alaric-et hozzon össze egy találkózot  a lányával ,akivel nagyon ellenségesen viselkedik.

Megfenyegeti hogy szerezze meg Damon-tol Jonathan Gilbert találmányát, különben végez a szereteivel.Elena meggyőzi, Damont hogy agya át neki a szerkezetet,de mielötőt átadná  Isabelnek megkéri Boone-t hogy vegye le róla az átkot.Nem is sejti, hogy Boonie valójában nem hatástalanította ,s hogy  a   fegyver igy a vámpíroklegveszélyesebb ellenségévé válhat.

 

Vámpirnaplók -Founder 's Day 01x22

22.jpg Az alapitó napi parádéra készül a város.

A kripta vámpirjai pedig az ünnpélyes estén terveznek támadást a lakók ellen.Ám a tervük egy besúgó miatt lelepleződik ,igy  a titkos tanács felud készülni a támadásra,amit Jonathan Gilbert fegyverével haástalanitanak.A vámpir szerkezet miatt erejüket veszítik,igy John Gilbert vezetésével begyűjtik őket,hogy elődeikhez hasonlóan ismét elégessék  a vámpírokat.Damon és Stefan Boonie segitségévelf megmenekül ,Anna voszont meghal aminek következtében Jeremy ugy dönt ,vámpírrá válik és megissza lány vérét.